Thursday, 27 December 2012

Dapat bear & menjengkilkan

Assalamualaikum :) , nie cite smlm . najah dok-II ar kt umah , then dalam pkol 3 tuh , "ting-tong" , someone dtg umah najah , adek najah pon kluar jumpe bdak tuh , dye tuh minat najah tak sudah-II , Pnt najah ckp ngn dye yg najah dh ad pkwe , dye cm endah tak endah jepp , dye snggop wt pe je tok najah , najah nak tuh dye bgy najah nak nie dye bgy , last-II najah tkot dye berharap kat najah , what the ? -.-' . Then , adek najah msok smbil bwk beg plastik yg sgt besar , tak lahh besar sgt , najah bukak , soooo cute , dalam tuh ad bear . Sebelum nie najah ad ckp ngn dye najah suke bear and nak seekor bear then dye boleyh belikan pulak . Malu najah =.=" , ap najah nak wt nie . Bear tu soft and comel , najah syg bear tuh tpy orang nye takk lah , mampus najah t kne parang ngn LieNa najah , haha :) . Then , najah on9 lahh bub nak ckp thankz kat dye , bile najah on9 jepp , what the ? dye block najah ! , pe kene lahh mamat tuh , najah pinjam fb adek najah sbb nak ckp ngn mamat tuh , dye kte dye gurau jep , pale hot dye gurau cm tuh . Najah paling pantang orang block najah bukan pe block tuh mcm benci giler kat najah nie . Then , najah mls nak ckp ngn dye , najah on9 fb najah , dye gune fb akk dye sbb nak mnx maaf bagai , mimpi jep lahh , dye add najah blek and memohon bagai lahh , janji tak wt lagy lah apalh , malas aku nak lyn , dh pndai block pndai-II lah kau frend blek ngn aku . Nggeeek punye budak , lst-II najah app jepp bub mls nak bls chat dye tuh . bengong punye budak ~! , najah nie degil orang nye , but mudah syg kat orang , :) , k ar tuh jepp cite nye takk leyh cite bnyk-II , bye , salam :)



nie lah bear tuh , comel kan :)

nota bear : LieNa jeles najah ad bear kan-II ? btw najah syg LieNa96 :P

thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Tuesday, 25 December 2012

Beli buku

Assalamualaikum youoollss :) , haha , now najah nak story psl najah beli buku kt sch . SEMANGAT ! taon nie semangat gler nak naek skola , almaklumlah one year more :) , jgn jelly tau . hehe . Ibu najah pgy-II lagy dh bebel , jerit sana , jerit sini swoh najah ngn adek najah bgon . haha , mls doe . selalu nye najha bgon dlm pkol 9.30 , hehehe . trok btol girl solehin nie , hehe :) tapi tak pe kite tau dye syg kite walaupon kita nakal ngn dye , btol tak ? *wink-II ^.^* , ok stop sbb dh lari tajuk nie . Pstu , dlm pkol 9.15 tuh najah , adek and ibu gerak g skola najah , tak ramai mse tuh . Smpai jepp koop najah , tros msok slm-II cikgu , kengkawan :) . then ad lah tlong sikit-II , mklumlah koperator koperasi , kne lahh tlong . Lps ibu najah beli buku tuh , dye kte nak g ostel plak coz nak tnye adek najah tuh ley msok ostel ke tak . Then , najah ditinggalkan di koop sementara ibu najah g ostel , hehe :) . Tlog past-II buku lahh , membebel lah , sempat agy singgah pejabat skola , hahaha :) msuk bilik pengetua beb ! hahaha . Setengah jam lps tuh , ibu najah smpai jemput najah nk blek , haha . Sebelum balek smpat lgy kne bebel ngn cikgu koop , dyeowg kte "dah nak blek dah ? , kte nak tlong , tlong ap nie kjp jepp , " najah hanya mampu sengeh comel jepp . Then , ibu bwk g pejabat pendaftaran coz wt IC adek . Menunggu and proot dh berbunyi lagu "untuk dia" . *cewah* . lps siap-II wat IC , ibu bwk g psr plk . beli ikan , beli stong , beli daging :) . then , tibalah mse nye tok makan ! , haha . So ibu choose place kat KFC , haha *auch* , pgy-II dh mkn KFC , plik kan :) , btw najah makan jepp , hehe. Kenyang ! alhamdulillah :) . Balek umah , lepak beb ! , tapi najah sampul buku depan tv , hoho . Bersepah , telalu x-cited sgt , bse lah tuh , hehehe :) jom tgok pic najah mse smpul buku


 amacam ? bersepah kan ? tengok siap kne beli sluar skola tau :)

 
beg skola , *auucchh* semangat !

 hehe , k lahh , tata , Assalamualaikum :) , doakan najah SPM 2013 t tau :) doa anda diperlukan

nota kaki : sayang LIENA 96 :)

thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Monday, 24 December 2012

cerita semalam

 
*lagu untuk dia*

Assalamualaikum w.b.t , smlm best ! , lps najah bgy link blog najah nie kt dye , dye bkk then bce , dye suke ! *auch* , sweet meyh dye . Of coz lah dye suke coz ad entry psl dye , hohoho . Dye ckp dye sronok bce blog najah nie , *mlu* , . Dye syg najah , najah syg dye . *cewh* . Smlm satu hari dye IM najah . best ! tpy dlm pkol 4 lebih dye dh out dh coz nk tgok cozen dye kt ospital , hati sdeyh but dye dh pujuk . ok jepp :)) . Mule-II nak majok lme-II but bile dye pujuk wa cair beb , mcm ais kne matahari >.< *aaauuumm* . tak mampu nak mjok lme-II , hehe , dye comel jepp smlm :) k ar najah tak tau nk cite pe agy , cume Allah and dye jepp tau *amboi* . To him : i love you hby , thankz coz make me laugh n smile again :) , don't leave me k

nota kuku : tuhan tolong jaga dia , kita sayang dia
thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Saturday, 22 December 2012

Pengganti :)

Assalamualaikum w.b.t :) , najah nk cite bnyk story nie , ok kite cite stu-II k :) firstly , aku nk cite psl FieNa , haha , now we juz frend :) npe clash ? haha , privacy :) . Second ,najah nak cite psl pkwe baru , kejam kan najah , dh ad pkwe baru , haha , btw najah dh lme dh kwn ngn dye , dye baek , dye dak SMAKJ , haha , nme dye Muhammad Solehin , hehe , aku tak tau nme pnjng dye pe , umo dye sme cm aku . Cmne ley knl ? muke buku juga , haha . Dye nie jrang on9 coz bzy wt kje , jge adek lh itulah inilah . Tapi tak pe dye still comel coz pndai jge adek dye :) *sng aku t , berangan mat jenin* bile dye on9 , oh man ! seriously wa cair kt dye . >.< , coz dye slalu IM najah ayat yg sweet-II :) , antr love bnyk-II smile bnyk-II :) , n kekdng klu dh tak tau nk ckp pe dye skp yg dye syg najah . aaauuuuwww *comel* , kiteowg couple mse 12.12.2012 , haha , act dye malu-II nak ckp , ayt dye merepek , dengan ini lah ap lah , najah juz senyum jepp :) , najah bgy jwpn pon mlu-II , dlm mse yg sme najah cm berbelah bagi , bohong lah klu najah tak syg FieNa agy , but najah kne lupe kan dye jgk , najah take a time to think about this , last-II najah terima dye , *mlu , seret bear masuk bilik* hehe , dye comel and cool jepp bile najah terima dye , haha :) , dye pndai silat , haha , najah pon pndai k :) , jgn men-II , *ceweh* nak tgok pic dye ?

jgn tegok lme-II , najah tgh jeles nie >.<
-LieNa96-

yang tengah-II tuh dye :) yg kiri n kanan bodyguard dye , haha :)

kawan-II najah sume tak tau agy yg najah tgh cple ngn dye coz najah tak nk lh kecoh-II , diam jepp :) then , najah tgok video dye jge adek dye , auch ! najah dgr suare dye , hehe , melting beb :) comel jepp dye jge adek dye :) btw bukan adek dye but adek sdre dye :) , stkt nie dye lom agy wt najah mrh or sdeyh or jeles . Alhamdulillah :) . Dye faham najah , najah faham dye . Itulah kami :) . Najah slalu tnye psl dye kt bdk skola dye , P-yan , mle-II najah tnye dye , dye slh owg buat malu jepp , hahaha , tnye itu ini , best dpt tau psl dye :) haha , dh bnyk dh nie najah story , k lah bye-II , assalamualaikum 




nota kaki : saya sayang LieNa96 , jgn amek , >.<

thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Friday, 14 September 2012

bdk bosan jdie cmnie ..


salam .. weyh kowg .. hahah .. dh lme tak updte .. najah tak nk bebel bnyk or cotcet bnyk-2 dlm entry nie .. coz mls .. haha .. najah juz nk tnjuk video tuh je .. act najah wt smlm .. mse najah btol-2 giler bpk bowink nye .. for him :: hope dye tgok video yg merepek nie .. hahah .. *much love you ..>,< tu je lr .. tata .. salam ..


thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Friday, 31 August 2012

FieNa ?? *what means ?

kami comel :face64:

salam .. woot-2 .. tgh epy nie .. hehehe .. FieNa ? hahah .. he is my superb now .. *ceyh:face26: .. KuSha ?? dye dh lme tngglkn najah tnpe brite .. sdeyh:face59: .. k tak nk sdeyh-2 .. nme dye muhammad hafizuddin bin muhammad harith .. umo kiteowg sme .. FieNa born 16.08.2012 .. bru lgie kn? hope relay nie kekal .. dye skola tanwiriah .. ensem ? hehehe .. ley lr .. comei .. bnyk tahi lalat kt muke dye .. *comel kau .. hehehe .. wt kn najah tergugat sikit .. mle-2 kiteowg kwn-2 je .. lme r gak fri taon lps .. mse 2 kitepwg ad cple msing-2 .. then taon nie t'sngkut pule ..*segan:face53: .. mle-2 najah tak dpt nk trime dye jgk .. sbb syg kt kuis still ad agy .. pstu najah pjok aty najah bek-2 finally dpt trime dye jgk .. :face50: *ceyh gatal kau aku .. pstu 24.08.2012 kiteowg branikn diri wt relay kt fb .. bnyk kau bgy respon .. t'pkse lr ngaku .. then kt skola kne ejek .. "bdk tu ad pkwe bru" .. sgn seyh .. tapi ttp cool n love him .. :face4: .. kiteowg calling-2 mesej-2 each other .. tpy now dye nye phone rosk so tak dpt call-2 .. sdeyh :face60: .. dpt contact kt fb jerk .. jeles ?? lom ad agy r .. sbb najah cool :face44:.. *ceyh .. klu dh jeles ssh nk pjok tau .. bfday dye sme cm bfday ayah najah 17.10.1996.. jodoh kot .. menantu sme bfday ngn bpk mentue ,. *gatal kau ..:face71: .. hehehe .. raye ? bju kiteowg sme .. wrne ijau n purple .. kih-3 .. mse rye tu dye nk dtg umh ngn geng-2 dye tpy najah tak bgy sbb stu je .. segan :face30: .. najah ckp ngn dye tnggu relay kite lme cikit bru jmpe .. dye ok je .. *cool kau:face26: .. k tu je nk cite .. t cite agy k .. salam ..


thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Friday, 24 August 2012

bosan + raye !!

Justify Full
*abaikan pic sye yg bosan nie:face30:*

salam .. najah bosn meyh .. tak tau nk wt pe .. raye-2 nie ptot nye g beraye eak .. pe lr najah nie .. tak best btol .. tak ley g lr coz mk n ayh najah bzy ngn kje diowg .. so najah n my sis dok lr tercongok kt umh .. *tercongok means duduk diam-2* .. wt omwrk .. kms umh ..tu r kje najah spnjang hari rye nie .. supaya najah tak bosan .. hahaha .. bosan ? bleyh lr .. asyik wt kje yg sme je .. mkn , wt omwrk , kms umh , tdo n ONLINE ! .. haha .. owg rye epy najah rye bosn eak .. ap lr .. kentut !miss gler kwn-2 .. tak sbr-2 nk cot-cet n cite duet rye kt diowg :face15:.. hahaha .. ary selasa nie ad mjlis kt skola .. hahaha .. sronok ! majlis pe ? ala majlis hari rye lr .. kuih rye kne bwk skli .. tak tau nk bwk kuih pe nie .. hahah .. k now najah rse najah dh merapu .. smpai ke mjlis skola lr plk .. hehe ,.:face49: .. k tata .. n salam lebaran !

nota jari-jemari : bowink d'hari rye kalau tak pi beraye ..:face29:


thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Wednesday, 22 August 2012

gelagat raye !



salam ! .. amacam raye ? best ? duet rye bnyk ? dh tak reti nk shre-2 ke .. ngee~~ duet rye najah ? tak lr bnyk sgt sbb dh dewasa lr ktekn .. hahaha .. najah seronok giler lr kn rye nie .. dh lr seronok giler plk 2 ..:face34: no wonder lr klu tak seronok un-3 .. mse hari first rye tu najah ngn family tak g mne-2 .. coz sdre mare kiteowg tak blik lgy .. diowg blek second day raye .. so kiteowg amek keputusan rye kedua bru beraye sakan .. first day rye tu kiteowg lyn owg yg dtg umh nenek je lr .. tak rmai sdre-2 yg dtg sbb dyeowg smue blek kmpong hari rye kedua .. mmg tak rse rye kr kn mse first day rye tu .. sdeyh r gk .. pgie tu lps salam-2 .. najah , ibu , adek , n mkcik-2 najah g kubur arwah atok .. mmg windu sgt lr kn kt atok .. :face41: dh due kali rye kiteowg rye tnpe atok .. kangen ! lps 2 blek kiteowg mkn ketupat .. aigo ! lme giler tak mkn rendang nenek .. sedap ! lps mkn sdre mre ad gk yg dtg .. mlm 2 sdre-2 najah blek !! sronok !:11: rmai n b'tmbh meriah lr kn umh nenek tu .. rye kedua tu bru kiteowg g b'rye .. smngt ! g rye umh sdre-2 .. n lps rye tu bleyh plk g shopping ! .. hahaha .. g umh owg tak nk g shopping mall smue nk .. dh start tak phm aku .. ?:face36: .. beli mcm-2 kau .. rye-2 pon g shopping eak .. ibu r ajak sdre-2 nie smue .. pmpn mmg tek ley b'pisah ngn shopping eak .. pelik-2 .. najah pon ape agy beli lr ..mcm borong kau aku beli .. bnyk ? tak lr sgt kn ..:face69: bk kte mkcik najah lps collect duet rye kite labur kn kt shopping mall plk .. dh abis duet collect lgie .. hahaha .. kjm :face66: ..rmai yg dtg umh nenek mse ryee kedue .. yg kelkr nye kn ad yg dtg umh atok dgn b'hjt .. nk merisik mkcik kembr .. tak leyh bla lr family uh .. 2 in 1 dtg b'rye .. hehe .. kowg nk tgok pic-2 najah mse rye ngn diowg ? jp ..

nie adik beradik ibu @ makcik-2 najah :face64:


suke-suki mlm kedua :face57:


with my younger sister :face64:

me , ibu n adik :face51:

tu je .. tak lrt nk upload bnyk pic .. hehehe .. k r tu je cte nye .. tata .,, assalamualaikum :face71:

nota tangan : best raye kt kmpong ! :face40:
thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Thursday, 16 August 2012

cikgu ad post !

::salam lebaran kowg :: hehehee .. nk tau tak najah windu kt cikgu AD .. cikgu fika 2 tak sgt .. hehehe .. windu-2 tpie najah agy windu kt cikgu ad .. sbb najah dh contact cikgu dh cikgu jep tak angkt .. sdeyh 2 ..:face62:.. klu cikgu fika najah call automatik jari jemari dye angkt call najah .. :face42: .. hehehe .. mse bfday cikgu ad najah n kengkwn call lr dye .. pon tak angkt gak .. sdeyh siot :face59: .. ceyh btol-2 sdeyh kau .. mne tak nye dh lme 2 ta ckp ngn cikgu .. windu gler bpk puns .. so kiteowg amek keputusan call cikgu fika n swoh cikgu fika ckp un ngn cikgu ad yg kteowg wish dye .. cikgu fika swoh kiteowg call dye tpie mse 2 kiteowg nk cpt coz kiteowg buke kt medan .. kowg tak tau medan ? medan ikan bakar sabak awor lr .. yg femes 2 .. ceyh kau .. hehe ~~ then tdie pgie mse najah on9 un .. najah tgok wall najah un .. cikgu Ad post "salam~ Najah, sori tak angkat phone. Cikgu bz ckit lately.. Jgn marah okeyyy.. ~_^ " .. mcm 2 lr .. terharu seyh .. seyes ! akhirnye ciku b'respon jgk ..najah nk ckp nie najah windu cikgu ad yg grng-2 mnje 2 .. hehehe .. ~~ cikgu najah tak mrh pon r ngn cikgu .. mne ley mrh kt cikgu t blajo tak berkat ma .. cme najah n kengkwn sdeyh jep .. cikgu cm krik-2 jep .. hehe .. k r tata .., salam :face46:

nota kulit kaki : najah & 4 AF windu cikgu ADLISA !
:n::face75:
thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)

Wednesday, 15 August 2012

dapat kad raya ! ..

uit-2 ! salam lebaran .. hyep kowg .. ary nie najah dpt kad raye dri someone special .. tgh sbok-2 kms umh un ibu blek 4 rest kjp ..

ibu : assalamualaikum ! akk ! akk dpt kad raye nie ..
aku : (terkjot smbil t'tnye-2) kad raye ? dri spe ibu ??
(berlari ke arah ibu n tgok alamat)
agk-2 kowg spe ?? hahaha .. kad 2 dri kota bahru .. tak len n tak bukn msty dri cikgu fika :131: ..smpul 2 najah bkk carefully giler .. hargai wooo .. najah bce nk nges 2 .. nges ? haha . ta awesome lr najah wktu 2 . terharu sgt . dh ta terkte dh .. najah windu cikgu sgt-2 .. najah nk jmpe cikgu n ckp "najah syg n rindu cikgu sgt !" ..:face52: bile lr cikgu nk dtg nie .. ta sbr giler .. tak sbr nk cot cet ngn cikgu .. i want u now lovely teacher .. dk-2 kls najah pon windu cikgu . :face29:cikgu tau ta ? kiteowg pon windu cikgu .. dtg cpt-2 tau .. btw thankz kad 2 .. najah akn simpan lelok .. great r ! k tata .. salam lebaran:face75:

nota tapak kaki : selamat hari raya maaf zahir & batin ! raya lelok .. 0-0 k ?




thankz bace ! appreciate sgt ! bye :)